Aviokompanija easyJet uvela tri leta nedeljno za Bazel

BEOGRAD – Aviokompanija easyJet uvela je danas direktne letove na liniji Beograd – Bazel, koji će se obavljati tri puta nedeljno tokom letnjeg reda letenja za 2018, a biće nastavljeni i u zimskoj sezoni.

Prvi avion za Bazel sa aerodroma „Nikola Tesla“ ispratili su predstavnici britanskog avioprevoznika, beogradskog aerodroma, kao i ambasador Švajcarske u Srbiji Filip Ge.

Na konferenciji je tim povodom svečano presečna torta.

Britanska niskotarifna aviokompanija easyJet će od danas obavljati letove utorkom, četvrtkom i nedeljom, avionom erbar A319, koji ima kapacitet 156 sedišta.

Cena karte od Beograda do Bazela će u jednom pravcu biti po ceni od 21 evra sa uključenim taksama, rečeno je na konferenciji.

Ta kompanija će uvesti i letove za Berlin od 10. avgusta, a cena karta u jednom pravcu će biti od 36 evra.

Direktor marketinga i komercijalnog poslovanja na aerodoromu „Nikola Tesla“ u Beogradu Miodrag Mirković je rekao da beogradski aerodrom ima novu liniju sa kompanijom easyJet, koja je vrlo popularna i ima visoke standarde za putnike.

„Donosimo novu ponudu Beogradu, koja će biti prepoznatljiva po kvalitetu i prihvatljivim cenama. Beograd je ponovo prepoznat kao dobro tržište i Srbija kao zemlja koja može privući dobre kompanije i imati ne samo turiste već i poslovne putnike“, kazao je Mirković.

On je kazao da će letovi za Bazel biti nastavljeni i tokom zimske sezone.

Dodao je da će easyJet od 10. avgusta uvesti i letove za Berlin sa pet frekvencija nedeljno, koji će se takođe odvijati i tokom letnje sezone.
Mirković je istakao da je Beograd prepoznat kao trzizšste koje može može da prihvati dosta novih putnika i kompanija.

Podsetio je da je beogradski aerodrom u 2017. godini imao 5,34 miliona putnika, kao i da je u prvih šest meseci ove godine zabaležen rast od sedam odsto, zahvaljujući tome što je poboljšan kvalitet usluge za putnike i aviokompanije.

„Očekujemo do kraja godine da se taj trend nastavi i pojačca. Sada imamo u čarter saobraćaju dobre rezulate odnosno rast 30 odsto u povećanju broja putnika i više od 20 odsto u broju letova“.

Aviokompanija easyJet iz Beograda saobraća od 2013. godine i trenutno obavlja letove za Ženevu tri puta nedeljno.

Ambasador Ge je rekao da su novi letovi uvek specijalni momenti između dve zmelje, koji pojačavaju njihove veze.

„Imamo dodatna vrata koja su otvorena za biznis, turizam i zbližavanje ljudi. Sada imamo više od 40 letova nedeljno iz Švajcarske ka Srbiji. Bilaterlni odnosi dve zemlje napreduju brzo“.

Naglasio je broj švajcarskih turista u Srbiji udvostručen u prethodne tri godine, što pokazuje kako se brzo menja imidž Srbije u pozitivnom smislu.

Ge kaže da je Bazel ne samo drugi švajcarski ekonomski centar u Švajcarskoj već i veza za Alzas i Loren region u Francuskoj, kao i za zapadne delove Nemačke kao Baden Virtenber.

„Srbija treba da pojača veze sa ostatkom Evrope. Srbija ima ekonomoske prednosti koje treba da promoviše u inostranstvu i privuče nove investitore. Mislim da će ovi novi letovi doprineti privlačenju novih švajcarskih, nemačkih i francuskih investicija. Skoro 200.000 građana iz srpske dijaspore živi ili radi u Švajcarskoj, što će im biti od velike koristi“, rekao je švajcarski ambasador.

Direktor marketinga za Centralnu Evropu aviokompanije easyJet Silvija Erero je rekla da je ta kompanija prošle godine imala više od 80 miliona putnika u Evropi, više od 1.000 ruta u Evropi u 33 zemlje.

Rekla je da je ta kompanija utrostručila broj letova za Beograda i istakla da easyJet veruje u Beograd kao destinaciju.

Na pitanje da li će možda otvoriti bazu u Beogradu zbog povećanja letova, ona je kazala da je još rano da govori o tome i da će se možda o tome razmišljati u narednom periodu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar