Basta: Izraelske kompanije prepoznaju Srbiju kao dobru investicionu lokaciju

BEOGRAD – Ministar privrede Rade Basta razgovarao je danas sa ambasadorom Izraela u Beogradu Jahelom Vilanom o ulaganju izraelskih investitora u Srbiju.

Basta je istakao da su odnosi dveju zemalja na visokom nivou, te da je još boljim ekonomskim odnosima doprinelo i otvaranje predstavništva Privredne komore Srbije u Jerusalimu pre dve godine.

„Zajedno menjamo izgled Srbije i ulažemo u bolju budućnost. Naš zadatak je da pružimo institucionalnu podršku poslovnom okruženju i da omogućimo poslovnim zajednicama obe strane da maksimizuju svoje poslovne potencijale. Ponosan sam što izraelske kompanije prepoznaju Srbiju kao dobru investicionu lokaciju, posebno sam ponosan što grade u Srbiji“, poručio je Basta.

On je dodao da je Ministarstvo privrede prepoznato kao dobar i pouzdan partner.

„Možete očekivati našu podršku i pomoć u realizaciji svake pojedinačne faze investicionih projekata u Srbiji“, naglasio je ministar Basta.

Ambasador Vilan je istakao da je ponovno uspostavljanje direktne avio linije Beograd – Tel Aviv od velike pomoći poslovnoj zajednici, kao i za razvoj turizma.

On je ukazao da je značajan instrument daljeg unapređenja privredne saradnje dve prijateljske zemlje učešće u Zajedničkom komitetu za trgovinsku i ekonomsku saradnju Srbija i Izrael.

Ministar Basta i ambasador Vilan saglasili su se da postoji prostor za dodatno unapređenje privredne saradnje, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar