BĐ stigao do 21 odsto akcija Goša Montaže

BEOGRAD – Posle više nedelja dinamičnog trgovanja akcijama „Goša montaže“, na Beogradskoj berzi je danas objavlleno da je preduzeće „BĐ M&V Investments ad“ iz Beograda prešlo prag od 20 procenata vlasništva nad akcijama „Goše“.

BĐ sada poseduje 21,1 odsto akcija ove firme, Deco iz Vrnjačke banje u rukama ima 13,7 odsto, dok firma CODE ima 11,1 procenat, a sama „Goša montaža“ 9,9 odsto akcija, današnji su podaci Centralnog registra hartija od vrednosti.

Povodom pojačane aktivnosti trgovanja akcijama „Goša montaže“ na Beogradskoj berzi, Nadzorni odbor ovog akcionarskog društva konstatovao je da „postoje indicije da, zbog zajedničkog delovanja, postoje uslovi za davanje obavezne ponude za preuzimanje“ u skladu sa Zakonom.

Kako je navedeno u informaciji Nadzornog odbora od 17. oktobra, koja je objavljena na Berzi, „akcionari koji smatraju da su im prava povređena, mogu da podnesu zahtev Komisiji za hartije od vrednosti u cilju utvrđivanja uslova za davanje obavezne ponude za preuzimanje“.

U informaciji se naglašava da se Nadzorni odbor zalaže za slobodnu trgovinu akcijama na berzi u skladu sa zakonom, i konstatuje da „cena akcija ‘Goša montaže’ ima trend pada“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar