BELEX indeksi se oporavili, trgovanje popustilo

BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su nadoknadili danas gubitke zabeležene u ponedeljak, dok je investiciona aktivnost popustila.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je iznad 6,7 miliona dinara (57,8 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 je porastao za 0,3 procenta na 831,29 poena, a BELEXlajn je napredovao za nešto više od 0,1 posto na 1.716,30 poena.

Akcije osiguravajuće kuće „Dunav osiguranje“ su nastavile uspon, ojačavši za više od 0,6 odsto na 1.220 dinara, i dominirale su na trgovanju s prometom od 5,3 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je istrgovana za približno 0,7 miliona dinara po ceni od 620 dinara, za trećinu procenta većoj nego juče, dok su akcije beogradskog preduzeća „Kopaonik“, za promet građevinskog materijala i ogreva, mirovale na cenovnom nivou od 14.000 dinara, uz realizaciju u iznosu od četvrt miliona dinara.

Akcije gornjomilanovačkog Metalca su isprometovane za 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.610 dinara.

Na Multilateralnoj trgovinskoj platformi je su akcije preduzeća Goša FOM iz Smederevske Palanke zabeležile promet u iznosu od 0,1 milion dinara po ceni od 350 dinara, istoj kao na prethodnoj sesiji.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija iznosilo je skromin 2,71 posto, pri čemu u kupovini 0,97 procenata, a u prodaji 4,46 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar