BK grupa među sto najboljih na Svetskom ekonomskom forumu

BEOGRAD – Treću godinu zaredom kompanija „Dana Holdings“, koja posluje u okviru BK grupe, proglašena je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, za jednu od 100 najboljih kompanija na svetu.

Posebno priznanje pripalo je najvećem građevinskom poduhvatu u Evropi „Minsk World“, koji BK grupa realizuje na tri i po miliona kvadratnih metara, a Nebojša Karić proglašen je za najboljeg izvršnog direktora na svetu u oblasti građevinske industrije.

Značajno priznanje dodeljuje britanski magazin „World Finance“ i time je potvrđen visok kvalitet poslovanja BK grupe, čiji je predsednik Bogoljub J. Karić, a nagradu je primio Dragomir J. Karić.

„Naši veliki projekti širom sveta izazvali su veliku pažnju najvećih biznismena i predsednika država“, istakako je on tom prilikom i dodao da se u izgradnji rukovode visokim standardima i inovativnom tehnologijom.

„Posebno zadovoljstvo mi pričinjava to što su u Davosu predstavnici velikih korporacija u razgovoru sa nama izrazili veliku spremnost da investiraju u Srbiju“, rekao je Karić.

BK grupa je po izboru svetskih stručnjaka nagrađena i za „Najveći multifunkcionalni kompleks“, za „Minsk World“ za koji je predviđeno da u njemu živi i radi 400.000 ljudi.

„Svojim stanovnicima, zahvaljujući najnovijim visokotehnološkim dostignućima, pruža sve uslove za udoban i aktivan život – od modernog smeštaja do škola, vrtića, klinika, zabavnih i sportskih centara, uz pažljivo očuvanje životne sredine“, navedeno je u saopštenju BK grupe.

Simon Karić primio je nagradu kojom je Nebojša Karić proglašen za „najboljeg izvršnog direktora na svetu“ u oblasti građevinske industrije.

Karić je u razgovoru za britanski magazin „World Finance“ istakao da je „Dana Holdings“ primer snažnih porodičnih odnosa koji se uspešno koriste u sistemu upravljanja preduzećem“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar