Bogat program za Dan rudara 6. avgusta u Boru

BOR – Bogatim programom, nizom izložbi i manifestacija u Boru i ove godine biće obeležen Dan rudara 6. avgust.

Obeležavanje ovog značajnog datuma za sve rudare, zaposlene u rudarskim kompanijama u Boru, sve građane i sam grad će proteći celodnevnim programima u organizaciji kompanije Ziđin i Grada Bora, objavljeno je na gradskom sajtu.

Dan rudara se obeležava 6. avgusta u znak sećanja na 1903. godinu i štrajkove u Senjskim rudnicima.

Taj dan se praznuje u znak sećanja na 1903. godinu i štrajkove u Senjskim rudnicima, kad su su se rudari izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega, skraćeno radno vreme i besplatno ulje za lampe.

Program u Boru počinje tradicionalnom rudarskom budilicom koja će ulicama grada najaviti ovaj važan rudarski praznik.

Gradske ustanove kulture i turizma pripremile su toga dana tematski izložbeni program koji će biti uprilicen od osam do 20 sati na platou Doma kulture.

Građani Bora i turisti moći će da se upoznaju sa istorijom razvoja grada kroz izložbu fotografija na otvorenom Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke Bor pod nazivom „Planirana starost centra“.

Turistička organizacija Bora će na Bazaru povodom Dana rudara predstaviti turističku ponudu grada na izložbi suvenira, rukotvorina, proizvoda starih i tradicionalnih zanata koja će biti promotivno-prodajnog karaktera.

Svoja vrata Boranima i turistima toga dana otvoriće i Muzej rudarstva i metalurgije Bor izložbom „Početak i trajanje – 120 godina rudarstva u Boru“ koju će predvoditi stručni vodiči.

Tačno u podne u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru kompanija Ziđin organizovaće prijem za zvanice povodom Dana rudara i tradicionalnu dodelu Šistekovih nagrada najistaknutijim zaposlenima u ovoj kompaniji za doprinos razvoju kompanije.

Na inicijativu FK Bor 1919, Borani će toga dana imati prilike da uživaju i u fudbalskom nadmetanju između ovog kluba i šampiona Srbije u fudbalu FK Crvena zvezda.

Prijateljska utakmica će se odigrati od 17 časova na gradskom stadionu FK Bor 1919.

Muzički deo programa počinje već u 16 casova na Borskom jezeru nastupom di-džeja, dok je tradicionalni večernji koncert zakazan u 20 časova na kome će nastupiti zvezde Granda Aleksandra Prijović i Stefan Petrušić.

Koncert će, kao što su Borani i navikli, biti upotpunjen tradicionalnim polučasovnim vatrometom u 22 časa.

Toga dana biće organizovan i besplatan autobuski prevoz na liniji Bor-Borsko jezero od 16.00 – 03.00 (polasci na svakih pola sata).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar