Boing uoči Bregzita gomila zalihe rezervnih delova u svetu

AVALON – Američki Boing je počeo sa preraspodelom rezervnih delova na zalihama između distributivnih centara u Britaniji i u drugim delovima sveta, u okviru priprema za Bregzit.

„Naši rezervni delovi su pozicionirani na pravom mestu“, rekao je šef Boinga zadužen za distribuciju Ken Šav za Rojters.

„Ranije nismo morali da brinemo o tome, a sada neprestano pratimo signale potražnje između londonskog distributivnog centra i isporuka delova u Francusku. Sada moramo da budemo odlučniji, zbog čega smo počeli da redistribuiramo inventar“, rekao je Šav.

Kompanija Erbas je ovog meseca saopštila da je potrošila više desetina miliona evra na pravljenje zaliha rezervnih delova i obezbeđenje IT sistema.

Šav kaže i da ne očekuje da će Bregzit imati mnogo uticaja na proizvodnju Boinga, jer se njegovi delovi iz Britanije uglavnom isporučuju u SAD i drugde, a ne u kontinentalnu Evropu.

„Mi smo u prilično dobroj formi, ali smo premestili neke delove i napravili preraspodelu kako bismo stvari stavili tamo gde treba da budu za svaki slučaj. Spremni smo koliko je to moguće, s obzirom na to da ne znamo kakav će biti ishod“, dodao je.

Boing trenutno proizvodi 52 aviona „737“ mesečno u fabrici u Sijetlu, a planira da poveća proizvodnju na 57 letelica mesečno u junu ako bude uspeo da smanji kašnjenja dobavljača.

Kompanija Rols-Rojs Holdings je prošlog meseca prebacila u Nemačku iz Britanije proizvodnju mlaznih motora, kako bi izbegla regulatorna kašnjenja ili moguće prekide u prodaji nakon Bregzita.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar