Bolji dani za Luku Kotor, do kraja godine očekuju dolazak 459 kruzera

KOTOR – Nakon poslovno neuspešne dve pandemijske godine, Luka Kotor ponovo beleži bolje dane, a tokom protekle godine uplovila su 434 kruzera, dok se do kraja ove očekuje dolazak 459 brodova za krstarenje.

Luka Kotor očekuje od Vlade Crne Gore da uskoro potvrdi stav Državne komisije za koncesije i obnovi aktuelni ugovor o lučkoj pilotaži, izjavila je za Radio Crne Gore, predsednica Odbora direktora Ljiljana Popović Moškov.

Ona smatra da bi raspisivanjem novog tendera za lučku pilotažu bilo na štetu Luke Kotor, ali i državnog budžeta.

Luka Kotor je, kada je reč o uplovljavanju kruzera protekle godine, skoro dostigla rekordnu 2019, izjavila je Popović Moškov.

Luka Kotor uz prvenstvenu koncesiju, ima i ugovor o lučkoj pilotaži. Taj akt koji je potpisan 2020.godine, važi pet godine.

Upravnom sudu nakon tendera za pilotažu žalila se kompanija “Boka pilot & tug boat services”. Sud je, nakon skoro dve godine, odlučio da se mora raspisati novi tender.

Državna komisija za koncesije konstatovala je da je sve urađeno u skladu s pravilima. Ljiljana Popović Moškov smatra da bi Vlada trebalo da uvaži mišljenje Državne komisije za koncesije.

Do kraja ove godine Luka Kotor investiraće u gradnju pilona i proširenje marine, oko milion evra. Marina će biti završena do letnje turističke sezone, najavila je Popović Moškov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar