Borisov i Popović stigli na Zlatibor, sutra sednica o trgov

ZLATIBOR – Zamenik predsednika Vlade Rusije Jurij Borisov i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović stigli su danas na Zlatibor, gde će se sutra održati sednica Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije.

Borisov i Popović su se na Zlatiboru provozali gondolom, a na najvećem zlatiborskom vrhu, Torniku, popili su kafu u srdačnoj i opuštenoj atmosferi.

To je bila prilika da ministar Popović predstavi Borisovu turističke potencijale i prirodne lepote ove srpske planine.

Zamenik predsednika Vlade Ruske Federacije sleteo je jutros na aerodrom „Nikola Tesla“, gde su ga dočekali ministar Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

Povod njegovog dolaska je održavanje 19. zasedanja Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno tehničku saradnju.

Tokom plenarnog zasedanja Međuvladinog komiteta biće razmatrana aktuelna pitanja iz najvažnijih oblasti bilateralne saradnje dve zemlje kao što su trgovina, energetika, poljoprivreda, građevinarstvo i infrastruktura, zdravstvo, odbrana, inovacije, visoke tehnologije i druge.

Popović je kazao da je Borisov veliki prijatelja naše zemlje i naroda, a da od posete očekuje da potvrde najbolje političke odnose dve zemlje, ali i da otvorimo nove perspektive za razvoj ekonomskih odnosa.

Kako je najavljeno, sutra će se zamenik predsednika Vlade RF Borisov sastati i sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar