Brak iz interesa: Frankfurtska i Londonska berza rekle „da“

Operater Frankfurtske berze, Dojče berza, saopštila je da je postigla dogovor sa Londonskom berzanskom grupom (LSEG) o spajanju, kao i da su upravni i nadzorni odbori obe kompanije pristali na ključne uslove predloženog udruživanja.

„Posle “zelenog svetla“ nadzornog odbora Dojče berze, upravni odbor Dojče berze je danas zaključio ugovor o implementaciji poslovnog spajanja sa Londonskom berzanskom grupom u okviru nove holding kompanije UK TopCo“, navodi se u saopštenju nemacke grupacije, a prenosi agencija Frans pres.

„Osim toga, upravni i nadzorni odbor Dojce berze je pristao na određene mere za implementaciju spajanja“, dodaje se u saopštenju.

Spajanje berzanskih operatera će rezultatirati kreiranjem najvećih berzanskih kompanija na svetu, prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Prema uslovima ugovorima, akcionari LSEG-a će posedovati 45,6 odsto akcija u novoj holding kompaniji, dok će deoničarima Dojče berze pripasti 54,4 odsto.

Dve kompanije su saopštile da bi zajedno trebalo da ostvare uštedu od 450 miliona evra godišnje, navodi britanski javni servis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Berzanemačkavelika britanija
Komentari (0)
Dodaj komentar