Brnabić i Faremo o projektima UNOPS u Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa izvršnom direktorkom Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) Grete Faremo o aktuelnim projektima UNOPS u Srbiji i mogućnostima daljeg unapredjnja saradnje.

Grete Faremo rekla je da je jedan od ciljeva UNOPS stvaranje dugoročnog sistema podrške Srbiji, navodeći da je veoma zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Vladom Srbije.

Brnabić je zahvalila je na dosadašnjoj pomoći UNOPS u realizaciji brojnih projekata, a pre svega, za pomoć u sanaciji štete od poplava proteklih godina.

Ona je kazala da su za Srbiju značajni i projekti Kancelarije vezani za integrisanje zdravstvenog informacionog sistema i uskladjivanje zdravstvenog sistema sa normama i standardima Evropske unije, kao i projekti za unapredjenje društveno-ekonomskog položaja osetljivih grupa u našem društvu.

Predsednica Vlade navela je da će stupanje na snagu Sporazuma u vezi otvaranja Kancelarije UNOPS u Beogradu u značajnoj meri olakšati realizaciju započetih projekata i omogućiti bolju saradnju sa ovom organizacijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar