Brnabić: Srećna sam, sve ukazuje da Fijat ostaje u Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas ocenila da sve ukazuje na to da će „Fijat-Krajsler“ ostati u Kragujevcu, i najavila da će uskoro razgovarati s predstavnicima te italijansko-američke kompanije.

„Imamo sve indicije da će ‘Fijat’ ostati u Srbiji, nadamo se da ćemo videti njihove investicione planove. Uskoro ću razgovarati s njima kako bih čula njihove tačne investicione odluke, ali sam danas mnogo manje zabrinuta za radnike ‘Fijata’ i za sam Kragujevac nego što sam bila pre godinu dana kada sam preuzela funkciju i kada smo imali štrajk u ‘Fjatu'“, rekla je Brnabić novinarima tokom posete Boljevcu.

Na pitanje o tome da li će s Fijatom biti produžen ugovor koji ističe ove godine, premijerka je rekla: „Spremni smo za razgovore, čekamo ponudu i prema radnicima i prema državi. Očekujemo da ona bude u najboljem interesu i radnika i države i u odnosu na tu ponudu ćemo reagovati“.

Premijerka je rekla da Kragujevac danas, s firmom „Milanović inženjering“, koju je preuzeo „Simens“, ima potpuno drugačiju perspektivu nego pre godinu dana.

Brnabić smatra da će za godinu-dve Kragujevcu biti biti potrebna i dodatna radna snaga.

Odgovarajući na pitanje dokle se stiglo u pregovorima s „Gaspromom“ o mogućnosti da krak gasovoda „Turski tok“ prodje kroz Srbiju, Brnabić je rekla da se Srbija priprema za eventualno priključenje i da njena vlada „ne čeka srkštenih ruku“.

Premijerka je navela da je juče razgovarala s ministrom energetike Aleksandrom Antićem i s direktorom Srbija gasa Dušanom Bajatovićem.

„Imamo dobru komunikaciju s Gaspromom i očekujemo investicione odluke. Srbija ima projekat izgradnje gasne interkonekcije do Bugarske i krenuli smo u eksproprijaciju i projektovanje, a do kraja juna očekujem i tačan investicioni plan za proširenje Bnatskog dvora“, rekla je ona.

Brnabić je tokom posete fabrici „FPM Agromehanika“ koja zapošljava 250 radnika, ukazala na krupne korake koje je ovaj deo Srbije učinio na privrednom razvoju i privlačenju investicija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar