Brnabićeva o eko taksi: Nema govora!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da „nema govora“ da će građani plaćati paušalno oko 100 dinara mesečno ili 1.200 dinara godišnje ekološku taksu od 2020. godine.

„Mi ćemo u ponedeljak precizirati tu uredbu na osnovu koje su se pojavili novinski članci. Mi jesmo ove godine menjali uredbu da bi se eko taksa, pre svega za preduzeća i kompanije plaćala na način koji je transparentniji i da to ne bi bio parafiskalni namet za privredu koja posluje u Srbiji“, objasnila je Brnabićeva.

Ona je dodala da je njen predlog za buduću Vladu Srbije da se ceo zakon koji reguliše tu oblast izmeni i da više ne postoje dve naknade.
„Predlog će biti da se taksa plaća na republičkom nivou i da se onda preraspodeljuje lokalnim samoupravama“, rekla je Brnabićeva u Vladi Srbije.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Brnabićeko taksa
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Kako to mislite da linearno naplaćuje te po domaćinstvu 1200 din.za taksu?I odakle vam ta ideja uopšte? Znate da svako domaćinstvo ima račune za vodu,gas,grejanje,smeće itd.Da li treba porodica u stanu od 60m2,da plaća isto kao porodica sa 220m2,ili kuću sa 200m2? Trebalo bi da vaše strateške partnere u Smederevu,Boru,Kragujevcu,naterati da počnu da plaćaju na samo ekološki taksu,nego ga plaćaju sve što koriste od infrastrukture.Da postave filtere da se narod ne guši. A nama da sjašete sa vrata sa stalnim povećavanjem nameta

  • Anonimni

    Necuvene derikoze!

  • Anonimni

    Bas cemo da vidimo da li ce te da naplacujete fizickim licima tu taksu… prakticno vrshite dodatno oporezivanje stanovnistva kroz izmisljen namet. Za firme jos i postoji neka logika u zavisnosti od delatnosti, ali za nekretnine stanovnistva bas nikakva – posto ne mozete da naplacujete vazduh, onda ste isli sa pricom o eko taksi, po sistemu APP (ako prosdje, prodje)… sami sebi kopate grob nesasitoscu i nemanjem mere. Umesto da sprecite ispumpavanje para iz postojeceg budzeta i korupciju.

  • Anonimni

    nije sija nego vrat.