Čajetina zatražila dozvolu za gradnju gondole

Opština Čajetina podnela je danas Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zahtev za izdavanje gradjevinske dozvole za izgradnju gondole na Zlatiboru, saopšteno je iz ministarstva.

Kako se navodi, Čajetina je posle „višemesečnih apela i upozorenja“ tog ministarstva iskoristila mogućnost da se projekat izgradnje gondole radi po fazama i da se gradjevinska dozvola može izdati za svaku fazu gradnje, odnosno za one delove na kojima su rešena imovinska pitanja.

„Ministarstvo, koje u potpunosti podržava izgradnju gondole na Zlatiboru, pozdravlja odluku opštine Čajetina da samo uz poštovanje zakonske procedure može doći do realizacije ovog značajnog projekta“, stoji u saopštenju.

Navodi se da su podnošenjem zahteva „neprijatnosti poštedjeni i gradjani koji će se odazvati pozivu predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da u subotu počnu radove na izgradnji gondole, jer svaka gradnja bez gradjevinske dozvole predstavlja krivično delo“.

Ministarstvo je zahvalilo predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću što „nije dozvolio da na Zlatiboru zavlada nezakonje“ i navelo da „stoji na raspolaganju za svaku pomoć kako bi zajedno izgradili jednu od najvećih gondola u Evropi“.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je ranije da gondola na Zlatiboru treba da ima devet kilometara i da će biti najduža te vrste na svetu.

Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra i celu investiciju finansira opština Čajetina.

Povezane vesti:

‘Podržavamo gradnju gondole, ali mora po zakonu’
Stamatović: Radna akcija za izgradnju gondole na Zlatiboru
Stamatović o radnoj akciji, kandidaturi, premijerovom bratu…
Beta Live intervju sa Milanom Stamatovićem
Poziv na radnu akciju kao način borbe sa opstrukcijom države

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar