CarGo uputio dopis Republičkom javnom tužilaštvu

Kompanija CarGo Tehnologis i istoimeno udruženje gradjana predali su danas dopis Republičkom javnom tužilaštvu u kojem obaveštavaju o saznanjima iz kabineta ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović da ona vrši pritisak na različite državne organe u cilju da nelegalno ugasi CarGo.
 
„Saznanja do kojih smo došli iz kabineta, ukazuju da ministarka Mihajlović pokušava da spreči učešće kabineta predsednice Vlade Srbije i Privredne Komore Srbije u radu Radne grupe, a da se sastanci odvijaju u sastavu stručne radne grupe, u kojoj dominantnu poziciju imaju predstavnici taksi udruženja“, navedeno je u dopisu republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac.

Kako su naveli, ova mera predstavlja „izvrgavanje zakona u cilju njegove zloupotrebe zarad očuvanja interesa kartelski organizovanih taksista, koji svojim delovanjem vrše pritisak na državu, čime podrivaju zakonski i ustavni poredak“.
 
Dodaju da je ministarka Mihajlović naredila i meru korišćenja „anonimnog korisnika“ koja je predvidjena samo u izuzetnim slučajevima, čime ne samo da krši Zakon, već „nas tretira kao narko dilere, umesto da budemo podržani kao mladi ljudi koji žele da rade na uvodjenju inovacija i za budućnost Srbije“.
 
CarGo je istakao da su se, povodom izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, negativnim mišljenjem oglasili i Komisija za zaštitu konkurencije, Republički Sekretarijat za zakonodavstvo i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
 
„U našem radu nema nikakvih elemenata krivičnih dela, čega je svesna i Mihajlović, te je njen cilj, i cilj taksi kartela, da nadležna tužilaštva isključi iz procesa donošenja odluka o postupanju i na taj način ovu instituciju potpuno anestezira kako bi zakone mogla sama i da sprovodi, kao da joj nije dovoljno što ih sama i piše, a postavlja se pitanje kada će ona lično početi i da presuđuje“, navedeno je.
 
Kompanija CarGo je navela da samostalnost Tužilaštva ne sme biti narušena i zato je pozvala Tužilaštvo da ne odoli i ustukne pred pritiscima.

Dopis je predat i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Ani Brnabić,  Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu pravde, Tužilaštvu za organizovani kriminal, Višem tužilaštvu u Beogradu Delegaciji Evropske unije u Beogradu, Savetu Evrope, Regionalnoj mreži tužilaca Jugoistočne Evrope i ambasadama SAD, Rusije, Nemačke, Francuske i Velike Britanije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar