Cepter: Nikad ne bih bio premijer, ali bih prvo uložio milijarde u životnu sredinu

KOPAONIK – Osnivač i vlasnik kompanije Cepter internešnel Filip Cepter rekao je večeras na Kopaonik biznis forumu da nikada ne bi bio premijer Srbije, ali da bi na toj poziciji prvo uložio nekoliko milijardi evra u zaštitu životne sredine, jer je to, kako kaže, najvrednija investicija.

Cepter je u specijalnom intervjuu u okviru foruma, na kojem učestvuje prvi put, rekao da za uspeh ipak nisu presudni prirodni resursi već okolnosti.

Dodao je da je i on lično uspeo kao privrednik zahvaljujući tome što je uvek dobro poznavao okolnosti.

U neformalnom razgovoru, na pitanje da li bi možda prihvatio ponudu da bude premijer i koje su prve tri stvari koje bi uradio, Cepter je rekao da nikada ne bi to prihvatio, iako smatra da je lakše biti premijer neko milijarder.

„Uložio bih milijarde u zaštitu životne sredine, jer je ulaganje u životnu sredinu najvrednija investicija“, kazao je Cepter i istakao da nijedna zemlja ne može biti uspešna ukoliko je zagađena.

Takođe, smatra da je životna sredina u Srbiji, ali i celom svetu, dosta zagađena.

„Svi kažu u zdravom telu – zdrav duh, ali ne, bez zdravog duha nema zdravog tela“, poručio je Cepter.

Na pitanje koliko je uložio u Srbiji, s obzirom na to da dugo živi u inostranstvu, rekao je da je malo poznato da je u prethodnih 15 godina uložio 250 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar