CG: Od tunela Sozine u ovoj godini šest miliona evra

PODGORICA – Kompanija Monteput prihodovala je od početka godine više od šest miliona evra od naplate putarina kroz tunel Sozina, saopšteno je za Vikend novine u tom preduzeću.

Ukupan prihod od naplate putarine putnickim vozilima je, kako su naveli u Monteputu, 3,85 miliona, dok je ostalim kategorijama naplaćeno više od 2,2 miliona evra.

“Od početka godine ukupni prihod od naplate putarine iznosi 6.071.670 evra. Ukupni prihod od naplate putarine putnickim vozilima Tip 2 je 3.855.555, dok je ostalim kategorijama vozila naplaceno 2.216.115 eura”, precizirali su u Monteputu.

Predstavnici kompanije navode da kroz tunel, koji je u funkciji od 2005. godine, na dnevnom nivou tokom sezone prosečno prođe 12.080 vozila, prenosi portal Bankar.me.

“Za početak sezone uzimamo datum 1. jun i do 13.08. kroz tunel Sozina je prošlo prosečno dnevno 12.080 vozila. U najvećem delu nedelje kolone se uopšte ne stvaraju na naplatnim rampama, što znači da je prosek čekanja uglavnom izmedu jednog do dva minuta najduže”, naveli su u Monteputu.

Zaključno sa 13. avgustom, od početka godine kroz tunel je, kako su istakli predstavnici kompanije, prošlo 1,76 miliona vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar