Dajhman u Hrvatskoj 2018. prodao 1,73 miliona pari obuće

ZAGREB – Nemačka kompanija Dajhman (Deićhmann) prodala je u Hrvatskoj 1,73 miliona pari obuće u 2018. godini, što je za oko 1,8 odsto više u odnosu na godinu pre.

„Radujemo se što možemo da zadržimo poziciju tržišnog lidera među maloprodajnim lancima cipela u Hrvatskoj“, izjavio je direktor Dajhman trgovina obućom Boris Kopić, prenosi hrvatski sajt Novac.

Dajhman, koji u Hrvatskoj posluje već 13 godina, ostvario je 2018. godine bruto promet 5,8 milijardi evra u 25 evropskih zemalja i u SAD, a prodala je ukupno 178 miliona pari cipela.

Grupacija Dajhman u inostranstvu ostvaruje 60 odsto svog prometa, a poslednjeg dana 2018. godine imala je 4.053 filijala i 40 online trgovina, a zapošljavala je 40.698 radnika.

Predsednik UO Dajhman hajnrih dajhman rekao je da je prošla godina bila veoma teška za modno tržište u Evropi, kao i da je na razvoj uticalo konstantno toplo vreme.

„Pored hirovitih vremenskih prilika, preduzeće se suočilo i sa većom konkurencijom online trgovaca i modnih firmi s asortimanom cipela. Pod tim uslovima uspešno smo održali stabilnost grupacije i ostvarili rast suprotno trendu industrije“, rekao je Dajhman.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar