Danas počinje Beogradski ekonomski forum

BEOGRAD – Beogradski ekonomski forum biće održan danas i sutra u Beogradu, u organizaciji kompanije TGI Group International.

Forum se održava u partnerstvu sa kompanijom Visa, a pod pokroviteljstvom Saveta stranih investitora i predstavlja važan skup za region, najavili su organizatori.

Kako je saopšteno, forum svake godine privlači pažnju širokog auditorijuma baveći se aktuelnim temama vezanim za Srbiju, sa posebnim akcenatom na privredni rast i razvoj, kao i pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

Na 21. Beogradskog ekonomskom forumu okupiće se i ove godine veliki broj govornika, panelista i učesnika iz region važni predstavnici međunarodne zajednice.

Među govornicima koji će se obratiti na konferenciji su predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

Takođe, govoriće potpredsednik Vlade Severne Makedonije za evropske integracije Nikola Dimitrov, ministar spoljnih poslova Malte Evarist Bartolo, ministar spoljnih poslova Kipra Nikos Ćristodoulides, direktor Centra Atlantskog saveta za Evropu Ben Hađad, viši potpredsednik i regionalni menadžer kompanije Visa za CIŠEE region Vira Platonova.

Na forumu će se obratiti i državna sekretarka ministarstva rudarstva i energetike Jovanka Atancković, državni sekretar minisarstva privrede Milan Ljušić i viceguvernerka NBS Ana Ivković.

Među ambasadorima govornicima na forumu će biti ambasador delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Giaufret, ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmit, zatim Sian MacLeod ambasadorka Velike Britanije u Srbiji i Carlo Lo Cascio
ambasador Italije u Srbiji.

Takođe, u forumu učestvuje i predsednica Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić, Sander van Rootselaar ispred kompanije Turk Stream, šef regionalne kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Alesandro Bragonzi i drugi.

Sponzori ovogodišnjeg foruma su: Evrobanka, Komercijalna banka, kompanija TurkStream i Roće, a medijski sponzori su Tanjug i portal Ekapija.

Organizator 21. Beogradskog ekonomskog foruma je kompanija TGI Group International koja je osnovana 2000. godine u Republici Srbiji i od tada pruža niz usluga u oblasti korporativnih
komunikacija u našoj zemlji.

U saradnji sa maticnim preduzecem SGT u Atini, TGI Group International vodeća je kompanija u organizovanju konferencija i pružanja konsultantskih usluga za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili ojacaju svoje prisustvo na tržištu Srbije i regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • umorni kosač

    a siniša 24 mali, hoće li i on biti 😂😂😂