Dani nauke i privrede 2022 od 4. do 6. aprila u Beogradu

BEOGRAD – Dani nauke i privrede održavaju se i ove godine od 4. do 6. aprila u Beogradu, a zainteresovanima će biti predstavljena inovativna rešenja i primeri dobre prakse saradnje ova dva sektora.

„Dane nauke i privrede 2022“ organizuje Služba za inovacije Privredne komore Srbije u saradnji sa kompanijama Telekom Srbija i Festo, u okviru Saveta za saradnju nauke i privrede.

Prvog dana, na Dan studenata četvrtog aprila, planirane su prezentacije timova studenata sa nekoliko fakulteta uključenih u Program stručne prakse „IoT Lab“ Telekoma Srbija.

Ovaj Program je jedan od dobrih primera saradnje nauke i privrede, osmišljen da pruži podsticaj kompanijama da, u saradnji sa visokoškolskim ustanovama, podrži studentske timove u kreiranju novih proizvoda i usluga, zasnovanih na inovativnim IoT tehnologijama sa tržišnim potencijalom.

Prezentacije će biti održana u prostorijama Telekoma Srbija „mts Digitalna fabrika“.

Drugi dan planiran je u prostorijama Privredne komore Srbije, gde će biti organizovane dve panel diskusije: „Stvaranje afirmativnog ambijenta za zadržavanje i razvoj talenata kroz saradnju nauke i privrede“ i „Saradnja nauke i privrede u razvoju ekonomije zasnovane na znanju – fokus tema: veštačka inteligencija“.

Treći dan biće realizovan takođe u prostorijama PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar