Delegacija Ministarstva privrede sa predstavnicima MMF

BEOGRAD – Delegacija Ministarstva privrede sastala se danas sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef misije Jan Kejs Martejn, a razgovaralo se o o korporativnom upravljanju u državnim preduzećima, kao i daljim planovima za privatizaciju firmi od strateškog značaja.
Delegaciji MMF-a predstavljen izveštaj o rezultatima sprovođenja Akcionog plana za sprovođenje Strategije državnog vlasništva i upravljanja firmama koje su u vlasništvu Srbije za period od 2021. do 2027. godine, kao i aktuelno stanje u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede, sa fokusom na uspešno završeni proces privatizacije Petrohemije.
Ministarstvo privrede će nastaviti sa započetim reformama u svim oblastima, uključujući reforme finansijskih institucija, kao što su Fond za razvoj i Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza.
Šef misije MMF-a pozdravio je jasan iskorak koji je učinjen u postupku privatizacije Petrohemije, posebno imajući u vidu značaj koje ovo preduzeće ima sa stanovišta fiskalnih rizika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar