Delta pokreće regionalnu platformu za onlajn trgovinu Ananas

BEOGRAD – Delta holding najavio je da u narednim godinama planira nastavak velikog investicionog ciklusa, pretežno u oblasti nekretnina, ukupno vrednog oko 500 miliona evra, kao i da će u prvoj polovini 2021. pokrenuti regionalnu platformu za onlajn trgovinu Ananas.

Investicija u Ananas u narednih pet godina iznosiće 100 miliona evra, objavila je Delta na svom sajtu.

„Novost u 2021. godini je i ulazak kompanije u jedan potpuno novi biznis – online trgovinu“, navode iz Delte.

Ističu da su uveliko u razvoju e-commerce platforme pod imenom Ananas, kao i da će je odlikovati „izuzetno veliki asortiman robe, saradnja sa najvećim dobavljačima, ali i potpuno novo korisničko iskustvo“.

Potpredsednik Delte za strategiju i razvoj Marija Desivojević Cvetković tim povodom kaže da su uvereni da mogu da stvore „regionalnog džina“ u onlajn trgovini.

„Ananas će korisnicima ponuditi nešto na šta nisu navikli u domaćoj trgovini, a što imaju samo najveći globalni trgovci poput Amazona ili AliExpres sa. Na samom početku pokrićemo tržište Srbije, ali sa namerom da vrlo brzo budemo prisutni na tržištima bivše Jugoslavije, plus Albanija“, rekla je ona.

Na sajtu je navedeno da se 4. februara navršilo tačno 30 godina od osnivanja Delta Holdinga i da je „za tri decenije kompanija od prodaje biznisa ostvarila prihod od 2,5 milijarde evra i taj novac reinvestirala u Srbiji i zemljama regiona“.

Delta je na svom sajtu objavila da je 35.000 ljudi radilo ili radi u Delti, kao i da su u budžet Srbije, od 2000. do danas, uplaćene tri milijarde evra poreza i doprinosa, kao i da ukupni prihodi kompanije iznose 24 milijarde evra.

Takođe, navode da je u društvenu odgovornost uloženo 39 miliona evra, od osnivanja Delta Fondacije 2007. godine.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković je u intervjuu koji je dao pojedinim medijima povodom 30 godina poslovanja Delte najavio da bi uskoro moglo da dođe do prodaje neke firme u okviru hodinga.

Mišković je rekao da postoje tri ozbiljna kandidata za prodaju i da se te firme već pripremaju za prodaju.

Po pitanju pokretanja platforme za onlajn trgovinu, Mišković je rekao da je to biznis koji rade Amazon i Alibaba, i najavio da će Ananas startovati od leta i da će u taj posao investiratti 100 miliona evra u narednih nekoliko godina.

Dodao je da već okupljaju stručnjake iz najboljih kompanija u toj oblasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar