Deonica Severnog toka 2 počinje rad u testnom režimu

SANKT PETERSBURG – Postrojenja gasovoda Severni tok 2 u Lenjingradskoj oblasti počeće rad u testnom režimu sledeće nedelje kako bi se pripremila za puštanje gasa Nemačkoj, izjavio je danas guverner Lenjingradske oblasti Aleksandar Drozdenko novinarima.

„U Lenjingradskoj oblasti, u okrugu Kingisep, obavljena je juče inspekcijska provera postrojenja koji će početi da rade u testnom režimu od sledeće nedelje radi pripreme za pokretanje isporuka gasa nemačkoj strani“, rekao je Drozdenko nakon učešća na jednom panelu u okviru programa Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu koji je počeo danas.

Drozdenko je naveo, takođe, da se jutros sastao sa Gerhardom Šrederom i Matijasom Varnigom, koji predstavljaju nemačku stranu u projektu Severni tok 2, prenosi agencija Tas s.

„Upravo smo razgovarali o tome da je projekat ušao na domaći teren“, dodao je i podsetio da je Meklenburg-Zapadna Pomeranija oblast u koju će stizati ruski gas.

„Premijerka nemačke savezne države Meklenburg-Zapadna Pomeranija, Manuela Švecig, jedna je od retkih koja je sve vreme dosledno branila interese Nemačke i naše interese za nastavak izgradnje Severnog toka 2″, rekao je Drozdenko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar