Depresivno trgovanje na BELEX-u, indeksi u malom plusu

BEOGRAD – Trgovinska aktivnost na domaćem tržištu akcija bila je danas depresivna, dok su berzanski indeksi zabeležili vrlo slabo kretanje mada su zaključeni u minimalnom plusu.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 7,3 miliona dinara (62,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 se neznatno pomerio naviše, završavajući dan na nivou od 715,45 poena, a BELEXlajn se popeo za nepunih 0,1 odsto, na 1.521,54 poena.

Naftna industrija Srbije, koja po nepisanom pravilu dominira na trgovanju, i danas je nastavila tu tradiciju ali s daleko manjim prometom nego inače. Akcija srpskog naftaša je istrgovana za samo nešto više od četvrt miliona dinara po ceni od 600 dinara, za približno 0,2 posto većoj nego u ponedeljak.

Beogradsko preduzehe za promet građevinskog materijala i ogreva „Kopaonik“ isprometovano je za 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 7.500 dinara

Najveći rast vrednosti je zabeležila akcija valjaonice aluminijuma Impol Seval iz Sevojna, za 2,8 procenata na 3.700 dinara, uz slabo trgovanje, dok je preferencijalna akcija Komercijalne banke predvodila gubitnike s padom od 0,8 posto, na 942 dinara, uz neveliku realizaciju.

Društvo Poljoprivredna proizvodnja Miletić, iz Srpskog Miletića, isprometovano je na MTP tržištu za 2,0 miliona dinara po istoj ceni od 4.000 dinara, a akcije preduzeća Partenon M.A.M. Sistem za proizvodnju, trgovinu i usluge, iz Bograda, prodate su za 4,6 miliona dinara po ceni od 1.400 dinara u blok transakciji.

Strani investitori su danas bili gotovo neaktivni na tržištu akcija, sa zanemarljivim udelom u ukupnom prometu.

Državnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar