Deset godina Slovačko-srpske trgovinske komore

BRATISLAVA – Godišnjom skupštinom i izborom novog rukovodstva Slovačko-srpska trgovinska komora obeležila je 10 godina postojanja i uspešnog delovanja.

U uvodnom izlaganju je predsednik te organizacije Miroslav Kralik podvukao da cilj komore nije akumulacija novčanih sredstava, već uspešno poslovanje i profit njenjih članova.

„Osnovna zamisao kod osnivanja Komore je bila podržati uzajamnu saradnju slovačkih i srpskih firmi, kao i njihovo poslovanje u obe države. Do danas ova ideja nije izgubila na aktuelnosti“, naglasio je on.

Članovi Komore su na Godišnjoj skupštini poverili novi četvorogodišnji mandat predsednika dosadašnjem prvom čoveku ove organizacijeMirosavu Kraliku, te je poverenje ponovo ukazano i podpredsedniku Branku Despotoviću, a izbarani su novi generalni sekretar i članovi Izvršnog odbora.

Po završetku Godišnje skupštine, u organizaciji Komore održan je seminar na temu „Prebacivanje pogona iz Slovačke u Srbiju“, na kojem je slovačkim preduzetnicima objašnjen modalitet i prednosti ne samo investiranja u Srbiju već i otvaranja manjih proizvodnih pogona, čime se rešava problem nedostatka radne snage.

Takođe se moglo čuti s kakvim problemima se mora izboriti svaki preduzetnik u Slovačkoj, koji zapošljava radnu snagu iz Srbije u svojoj zemlji a kako izbeći neke birokratske prepreke prilikom dovođenja radnika iz takozvanih trećih zemalja u Slovačku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar