Desetohiljaditi teretni voz Kina-Evropa stigao u Nemačku

Desetohiljaditi potpuno utovaren teretni voz Kina-Evropa u 2022. stigao je u Hamburg iz međunarodne luke Sian u Sianu, severozapadnoj kineskoj provinciji Šansi, 9. septembra, prenosi Sinhua.

Na železničkom terminalu Eurogejt (Eurogate) u Hamburgu, ceremoniji dobrodošlice prisustvovali su Vang Vei, zamenica generalnog konzula Narodne Republike Kine u Hamburgu, i Aksel Matern, glavni izvršni direktor marketinga Luke Hamburg.

“Ovo je važna prekretnica za saradnju Kine sa Hamburgom, Nemačkom i Evropom“, rekla je Vang.

“Veze velikog kapaciteta kinesko-evropskih teretnih vozova su u velikoj meri pomogle spoljnoj trgovini u smanjenju troškova i povećanju efikasnosti i efikasno promovisale ekonomski razvoj duž rute“, dodala je ona.

Matern je za Sinhuu rekao da je Kina veoma važan partner Hamburga i da teretni voz Kina-Evropa igra ključnu ulogu u stabilizaciji bezbednosti lanca snabdevanja.

“Posebno tokom ovog teškog vremena i zbog zagušenja morske rute, teretni voz Kina-Evropa i dalje funkcioniše efikasno“, rekao je Matern i dodao da se raduje što će dočekati još vozova iz Kine.

Broj putovanja teretnim vozom Kina-Evropa u 2022. godini dostigao je 10.000 10 dana ranije nego prošle godine, saopštila je Kineska državna železnica.

Na 82 rute, vozovi sada stižu do 200 gradova u 24 evropske zemlje, formirajući transportnu mrežu koja pokriva celu Evropu. Vozovi prevoze više od 50.000 vrsta robe u 53 kategorije, kao što su automobili i delovi, odeća i pribor, žito i drvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar