ĐOR na Zlatiboru predstavlja inovacije osiguranja u poljoprivredi

NOVI SAD – Na Savetovanju agronoma i poljoprivrednika Srbije na Zlatiboru, koji organizuje Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, ĐOR osiguranje će predstaviti svoju ponudu osiguranja, saopštila je ova kompanija i navela da će ĐOR učestvovati i na 49. Simpozijumu poljoprivredna tehnika u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine.
U saopštenju ĐOR-a se navodi da će učesnici oba ova događaja moći da dobiju sve informacije o mogućnostima osiguranja useva i plodova, životinja i poljoprivredne mehanizacije i da se upoznaju sa novim mogućnostima digitalne platforme ĐOR TERRA koja je namenjena bržoj i efikasnijoj prijavi, proceni i likvidaciji šteta na usevima i plodovima.
Otkako je 2021. godine puštena u rad ova platforma razvijena u saradnji sa Institutom BioSens iz Novog Sada, svim osiguranicima ĐOR-a omogućeno je da štetne događaje prijave sa njive ili iz voćnjaka.
Istovremeno je upotrebom najsavremenijih satelitskih snimaka obradivih površina moguće sa većom preciznošću uraditi procenu oštećenja u slučaju nevremena, grada ili oluje
Detalji ovih procesa biće predstavljeni učesnicima Savetovanja agronoma i poljoprivrednika na posebnoj prezentaciji 1. februara.
Aplikacija ĐOR TERRA je besplatna za sve osiguranike ĐOR-a sa polisama koje pokrivaju njihove useve i plodove i dostupna je za preuzimanje na Google Play prodavinici.
Ova inicijativa potvrđuje društvenu odgovornost ĐOR-a kao lidera u osiguranju svih članova agro lanca uz činjenicu da je u poslednjih pet godina ovo društvo isplatilo štete u ukupnom iznosu od više od 3,9 milijarde dinara, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je kompanija ĐOR osiguranje osnivač i član AgTeć SuperKlastera nastalog na inicijativu Privredne komore Srbije u okviru programa Srbija inovira te da je deo ove inicijative prepoznajući značaj digitalizacije u agrobiznisu i kako bi prenelo decenijama sticano iskustvo u osiguranju kao i najbolju praksu matične kompanije Unipol grupe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar