Djordjević potpisao kolektivni ugovor izmedju NSZ i njenog sindikata

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević potpisao je danas kolektivni ugovor sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoranom Martinovićem i predstavnicom Jedinstvene organizacije sindikata NSZ Gabrijelom Ivanović, kojim će se urediti prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa u NSZ, kao i medjusobni odnosi učesnika.

Djordjević je istakao da je „ugovor već važio, a da je njegovo produžavanje u interesu svih radnika“.

„Mi kao Ministarstvo smo uvek prisutni kada je u pitanju pregovaranje i gledamo da se to kreće u realnim okvirima i mogućnostima koje mogu i država i poslodavac da pruže radnicima. Tu smo da se pregovaranje uvek završi u interesu i jedne i druge strane“, rekao je ministar.

Martinović je kazao da „ukoliko bismo primenjivali samo Zakon o radu, bez kolektivnog ugovora da bi tada prava zaposlenih bila znatno sužena, kao i da će ugovor važiti do 2023. godine“.

„Jedinstvena organizacija sindikata u NSZ je jedini reprezentativni sindikat, gde su više od polovine zaposlenih članovi u njemu. Ovo jeste akt koji izražava volju većine zaposlenih u NSZ“, rekao je Martinović.

Prema njegovim rečima „još uvek postoji ograničenje u zapošljavanju u javnom sektoru, ali da postoji mogućnost, da se, uz saglasnost vladine komisije, upražnjena mesta popune“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar