Do aprila 2017. završetak izradnje autoputeva

Gradnja svih započetih autoputeva u Srbiji biće završena do aprila 2017. godine, rekao je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nakon otvaranja fabrike „Leoni“ u Malošištu kraj Doljevca.

„Autoput od Niša ka Dimitrovgradu već je završen 58 odsto, a svakog predstojećeg meseca biće završen još za tri odsto. Slična situacija, sa nešto nižim procent završetka je i na putu od Leskovca ka Preševu“, izjavio je Vučić i dodao da je to izuzetno značajna vest jer je reč o putevima koji se grade decenijama.

On je kazao da će završetak započetih autoputeva povećati broj putnika kroz Srbiju i uticati na rast ekonomije i zaposlenosti, posebno u Nišavskom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

Vučić je naveo da je za razvoj ekonomije veoma važna i izgradnja autoputa ka Prištini, jer će uticati na razvoj Topličkog okruga, Kuršumlije, Prokuplja i Žitorađe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Prvoslav

    Pričalo se da je završetak koridora 10-istok, jug 2012. god. pa 2014. god, pa kraj 2016.god, pa sada mart, pa april 2017. godine. Više smo izgubili poverenje u izjave, samo rad i delo mogu povratiti poverenje! Šta je sa obilaznicom oko Beograda do Pančeva – gradi se još od kad sam ja bio student, a sada odoh u penziju, 40 godina radnog staža, Prokop i Kklinički centar isto tako! E, Srbijo, Srbijo!