Dodeljena priznanja akcije 'Najbolje iz Srbije 2019'

Priznanja najuspešnijim domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj svečanosti akcije „Najbolje iz Srbije 2019“ večeras su u Beogradu po 14. put uručili Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije. 

Pod sloganom ovogodišnje akcije „Ideja nas vodi“, nagradjeno je 30 brendova u 21 kategoriji.

Nagradu „Najbolje iz Srbije“ za najbolji robni brend u kategoriji hrane dobila je jetrena pašteta „Carnex“, a korporativni „Koncern Bambi, AD Požarevac“.

„Zaječarsko pivo“ je najbolji robni brend u kategoriji pića, dok je „Nectar“ korporativni.

U kategoriji hemije, priznanje je dodeljeno brendu „Duel“ dok je „Alfa-Plam AD Vranje“ poneo nagradu za najbolje proizvode za kuću i trajna potrošna dobra.

Za najbolji lokalni brend proglašene su „Ferdinand knedle“, dok je priznanje u kategoriji brenda sa zaštićenim geografskim poreklom odnela „Life Selection Ariljska malina“.

„Eko Step Pellet“ je najuspešniji u uvodjenju novog brenda.

Nagrade za korporativne brendove dobili su i „NIS AD Novi Sad“, „PTP DIS DOO“, „Vega IT Sourcing“ i „Slatkoteka DOO“.

U specijalnim kategorijama nagradjeni su „Extrem Intimo“, „Gorenje“, „FPM Agromehanika“, Medjunarodni viteški festival „JUST OUT“, „Kraljevi Čardaci SPA“, „Zornića kuća“ i „Laguna Beograd“.

Za priznanje „Najbolje iz Srbije“, takmičilo se skoro 270 brendova, što je najviše od početka akcije 2004. godine.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević istakao je cilj Vlade Srbije da se privrednicima pruži, kako je kazao, mogućnost da se razvijaju i tako dodju do novih radnih mesta i profita.

Zamenik direktora PKS-a Miroljub Aleksić rekao je da su „nagradjeni prepoznati kao oni koje treba promovisati i podržati“.

„Firme koje su odnele priznanja su značajan pokretač srpske privrede, pokreću retrocikluse i veliki su izvoznici, to su brendovi koji na najbolji način promovišu Srbiju“, kazao je Aleksić.

U sastavu žirija akcije „Najbolje iz Srbije 2019“ bili su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva privrede, PKS-a, kao i istaknuti stručnjaci iz sveta marketinga, komunikacija i medija, zaštite potrošača.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar