Donacija NIS-a Domu zdravlja na Čukarici

BEOGRAD – Želeći da pruži doprinos unapređenju kvaliteta rada zdravstvenih ustanova u našoj zemlji, kompanija NIS je poklonila vozilo za potrebe patronažne službe Domu zdravlja „Dr Simo Milošević“ na Čukarici i podržala rekonstrukciju odeljenja ginekologije Doma zdravlja Žarkovo, koji posluje pod okriljem Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“, saopštila je danas ta kompanija.

Dodaje se da su zaposleni u NIS-u, članovi Kluba volontera kompanije, učestvovali u izvođenju pojedinih radova na rekonstrukciji, a NIS je zaposlenima u Domu zdravlja i pacijentima poklonio vodu „Jazak“.

Zahvaljujući na pomoći, direktor Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ Nenad Bjelica, je rekao da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi leči 227.000 ljudi.

„Prethodni period nas je kao društvo naučio da je državno zdravstvo spasilo mnogo života. Ali, državno zdravstvo je tekovina koju treba da očuvamo kao društvo u celini. NIS nam je pokazao da zdravstveni radnici nisu ostavljeni da se sami o njemu staraju i da ga očuvaju, već se javio kao pouzdan partner kada je to bilo najpotrebnije“, rekao je Bjelica.

Rukovodilac Sektora za društveno odgovorno poslovanje NIS-a Milena Spasić, navela je da je ulaganje u glavne stubove našeg društva strateško opredeljenje te kompanije.

„Verujemo da će vozilo poklonjeno patronažnoj službi omogućiti medicinskom osoblju da lakše stiže na lokacije i u kućne posete gerontološkim i onkološkim pacijentima, ali isto tako i pacijentima koji nisu u mogućnosti da dođu u Dom zdravlja na lečenje i terapije. Ponosni smo i na naše zaposlene, članove Kluba volontera, koji su učestvovali u renoviranju odeljenja ginekologije i koji su svojim radom i zalaganjem omogućili da boravak u ovom Domu zdravlja bude prijatniji svima“, navela je Spasić.

Ona je dodala da će NIS u skladu sa svojim korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, nastaviti sa podrškom lokalnoj zajednici u kojoj posluje, a poseban doprinos pružiće, kao i do sada, zdravstvenom sistemu Srbije.

U saopštenju kompanije se navodi da je ona od 2009. godine u podršku zdravstvenim ustanovama i medicinskim radnicima, kroz različite projekte, investirao više od 215 miliona dinara.

Dodaje se da je NIS u poslednjih godinu dana za zdravstvene radnike i pacijente obezbedio više od 70.000 litara pijaće vode „Jazak“, kao id a je tokom tokom pandemije pružena značajna podrška zdravstvenim institucijama kroz poklanjanje različite opreme i materijala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar