DPF za javnu raspravu o unapređenju sistema štednje

BEOGRAD – Grupacija društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima (DPF) Privredne komore Srbije podržala je pokretanje javne rasprave o mogućnostima unapređenja sadašnjeg sistema štednje u ovim fondovima, koju je svojom analizom o prvih 15 godina rada DPF pokrenuo Fiskalni savet, saopšteno je iz PKS.

Grupaciju društava čine kompanije Generali, Raiffeisen Future, ĐOR-Garant i Dunav, a predsednica grupacije Snežana Ristanović je rekla da se o ovoj značajnoj temi nije dovoljno raspravljalo prethodnih godina.

„Mi ćemo u narednom periodu objaviti analizu do sada urađenog i trenutnog stanja, sa preporukama za unapređenje postojećeg sistema, a na osnovu višegodišnjeg iskustva naših članica u upravljanju dobrovoljnim penzijskim fondovima“, najavila je ona.

Pozvala je sve zaintresovane da se uključe u javnu raspravu, kako bi svojim znanjem, iskustvom i predlozima, doprineli daljem razvoju sistema štednje za starost, a time i obezbeđivanju adekvatnih penzijskih prihoda građana.
Članice Grupacije društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima PKS su privredna društva koja organizuju i upravljaju dobrovoljnim penzijskim fondovima, u skladu sa zakonom i uz dozvolu Narodne banke Srbije, navodi se u saopštenju PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar