„Eksplozivi Rudex“ traže ažuriranje dokumentacije za Boljevac

BOLJEVAC – Kompanija „Explozivi Rudex“ zatražila je ažuriranje Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za Pogon za proizvodnju patroniranih emulzionih eksploziva, emulzionih matrica, teškog ANFO-a, ANFO eksploziva i „Rudnel“ sistema kod Boljevca, objavilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Saglasnost resornog ministarstva već je dobijena 2016. godine, a nosilac je od tada izvršio izmene pa je sada zatražio ažuriranje i da se delovi studije „usklade sa realnim i planiranim stanjem na kompleksu fabrike „Explozivi Rudex“ u Boljevcima.

Uvid u zahtev za određivanje obima i sadržaja za ažuriranje Studije o proceni uticaja na životnu sredinu, koji je podnet jer su neki objekti u međuvremenu novoizgrađeni a neki rekonstruisani, omogućen je u prostorijama i na službenom sajtu Ministarstva.

Krajem leta mediji su preneli izjavu predsednika opštine Boljevac Nebojše Marjanovića da će „Rudex“ sa kineskim partnerima otvoriti „najmoderniju fabriku za proizvodnju industrijskog eksploziva“ u Srbiji.

Kompleks u okolini Boljevca prostire se na oko sedam hektara, a jedan od najvećih potrošača industrijskog eksploziva u Srbiji je kompanija Ziđin Srbija – nekadašnji RTB „Bor“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar