Er Srbija sa Zavodom za udžbenike odštampala autobiografiju Pupina

BEOGRAD – Nacionalna avio-kompanija Srbije Er Srbija je u saradnji sa beogradskim Zavodom za udžbenike odštampala autobiografiju jednog od najvećih svetskih naučnika Mihajla Pupina, pod nazivom „Sa pašnjaka do naučenjaka“.

Ta knjiga prvi put je objavljena 1923. godine u Njujorku na engleskom jeziku, a godinu dana kasnije nagrađena je Pulicerovom nagradom, saopštila je Er Srbija.

Najnovije izdanje knjige dostupno je na srpskom i engleskom jeziku i moći će da se kupi u avionu Er Srbije sa likom slavnog naučnika, poslovnicama nacionalne avio-kompanije u Belvilu i kod Crkve Svetog Marka u Beogradu, kao i u Premijum salonu na beogradskom aerodromu.

Direktor komercijale i strategije Er Srbije Boško Rupić podsetio je da je pre nešto više od mesec dana otkako je u Srbiju stigao drugi širokotrupni avion erbas A330-200 koji nosi ime i lik velikog naučnika Mihajla Pupina.

„Na taj način, naša kompanija želela je da oda priznanje jednom od najvećih umova i najboljih profesora elektrotehnike svih vremena koji nikada nije zaboravio srpsko poreklo i svoj zavičaj“, rekao je on.

Rupić je istakao da su korice čuvene Pupinove autobiografije koja je nedavno odštampana vizuelno usaglašene sa repom aviona.

Objasnio je da postoji izvesna veza između Pupina i Er Srbije, naime, baš kao što je Pupin svojim otkrićima povezao ceo svet, srpska nacionalna avio-kompanija, kroz svoju mrežu destinacija, trudi se da putnicima približi ceo svet.

Knjiga „Sa pašnjaka do naučenjaka“ je istinita priča o srpskom pastiru iz malog sela Idvor koji je postao jedan od preteča ere telekomunikacija.

Na srpskom jeziku, u prevodu M. Jevtića, knjiga je prvi put objavljena 1929. godine, u izdanju Matice srpske iz Novog Sada.

Novo izdanje knjige štampano je na srpskom i engleskom jeziku u tiražu od po 500 primeraka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar