Er Srbija „uskače“ posle povlačenja Viz era iz Sarajeva

BEOGRAD/SARAJEVO – Er Srbija od danas do 16. oktobra po posebnim cenama prodavaće karte za letove ka Sarajevu i obezbediti dodatne kapacitete od 1. novembra.

Kompanija je saopštila da to čini kako bi putnici, čija su putovanja ugrožena najavljenim ukidanjem letova iz Sarajeva, stigli do krajnjih destinacija preko Beograda.

„Imajući u vidu najave u medijima da će od 1. novembra biti ukinuti letovi između Sarajeva i većeg broja evropskih gradova, Er Srbija je odlučila da obezbedi odgovarajuće kapacitete i posebne cene da bi se svi putnici čiji su planovi za putovanje sada delimično ili potpuno ugroženi brzo i udobno prevezli do svojih krajnjih destinacija, preko Beograda“, navela je ta kompanija u odgovoru Tanjugu.

Mediji su ranije objavili da će Viz er zatvoriti svoju bazu na aerodromu Sarajevo u novembru, i ukinuti sve linije osim Lutona i Abu Dabija.
Er Srbija navodi da su cene karata za letove koje nude niže od prosečnih za ovaj period godine.

U zavisnosti od destinacije su počev od 69 evra za putovanja u jednom smeru preko Beograda.

Navode da su počev od 69 evra karte u jednom smeru u ekonomskoj klasi sa uključenim ručnim prtljagom iz Sarajeva do Kopenhagena, Ciriha, Diseldorfa, Nirnberga, Salcburga, Venecije i Amsterdama.

Počev od 79 evra su karte u jednom smeru u ekonomskoj klasi sa uključenim ručnim prtljagom iz Kopenhagena, Ciriha, Diseldorfa, Nirnberga, Salcburga, Venecije i Amsterdama do Sarajeva, takođe sa presedanjem u Beogradu, a ta cena uključuje sve takse.

Iz Er Srbije navode da intenzivno rade da kapacitete prilagodimo u skladu sa očekivanom povećanom tražnjom.

„To se odnosi na letove između Beograda i pomenutih evropskih destinacija, ali i na letove između Sarajeva i Beograda“, navodi Er Srbija.

U toj kompaniji razmišljaju o promeni tipa aviona i uključivanju u saobraćaj letelica sa većim kapacitetom.

„Takođe razmišljamo i o eventualnom uvođenju dodatnih letova i s tim u vezi smo u stalnoj komunikaciji sa sarajevskim aerodromom, da bismo razmotrili sve mogućnosti u vezi sa potencijalnim terminima tih dodatnih letova, kao i radnim vremenom aerodroma“, ističe Er Srbija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar