Folksvagen razmatra ukidanje do 30.000 radnih mesta

BERLIN – Kompanija Folksvagen (VW) razmatra ukidanje do 30.000 radnih mesta kako bi smanjila troškove i poboljšala konkurentnost u odnosu na rivale poput „Tesle“, piše danas nemački dnevnik Handelsblat.

List se poziva u tekstu na prezentaciju generalnog direktora VW-a, Herberta Disa, održanu na sednici Nadzornog odbora kompanije.

„Nema sumnje da moramo da se pozabavimo konkurentnošću naše fabrike u Volfsburgu, imajući u vidu nove učesnike na tržištu. Diskusija o tome se vodi i ima mnogo dobrih ideja. Nema konkretnih scenarija“, odgovorio je portparol VW-a Mihael Manske za zahtev Rojtersa za komentarom.

Portparol radničkog saveta u Folksvagenu je rekao da, iako neće da komentariše spekulacije o tome da li je Dis izjavio tako nešto ili ne, smatra da je „redukovanje 30.000 radnih mesta apsurdno i neosnovano“.

Folksvagen takođe razmatra listiranje svojih jedinica za automobilske punjače i energiju na berzi, pored postojećih planova za Inicijalnun javnu ponudu svoje divizije za proizvodnju baterija, izjavio je glavni direktor za tehnologiju Tomas Šmal u intervjuu za Menadžer Magazin, objavljenom danas.

Šmal je dodao da još ništa nije odlučeno i da će verovatno proći i dve godine pre nego što nove kompanije budu formirane i spremne za berzu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar