Forum ekonomije u Istri: Važna saradnja Jugoistočne Evrope i nemačkog područja

Ekonomski odnosi između Jugoistočne Evrope i zemalja nemačkog govornog područja i povezivanje privrede ta dva regiona kako bi, posebno u vremenu krize, održali i proširili poslovanje, tema je ovogodišnjeg foruma “Strateški ekonomski razgovori” u Istri, koje organizuje Asocijacija za razvoj biznis mreže Jugoistične Evrope (SEEBDN).

Predsednik SEEBDN Fric Kalteneger rekao je da je posebno važno da se privrednici povezuju i kreiraju svoje veze i poslove u vremenu koje je opterećeno krizom izazvanim ratom u Ukrajini.

Direktor „Café+amp;co“: Srbija važno tržište u jugoistočnoj Evropi

Izvršni direktor multinacionalne kompanije “Café+amp;co”, koja posluje i u Srbiji, Fric Kalteneger kaže da je Srbija za njih strateški važno tržište, na kojem bi želeli i dodatno da investiraju.

“Srbija je za nas strateški važno tržište. Kada pogledamo prostor u kojem delujemo, Srbija je jedna od dve zemlje u koju želimo dodatno da investiramo, zbog ekonomski stabilnih okvira, odlično izgrađene i razvijene infrastrukture”, rekao je Kalteneger za Tanjug, na skupu “Strateški ekonomski razgovori” u Istri, koji je organizovala Asocijacija za razvoj biznis mreže Jugoistočne Evrope (SEEBDN), čiji je on predsednik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar