Fruškogorska vina na sajmu u Njujorku

NJUJORK 16. marta (Tanjug) – Na svetskoj izložbi „Vinexpo America | Drinks America 2023“ u Njujorku osmog i devetog marta predstavilo se šest vojvođanskih vinarija: Bjelica, Ćićateau, Deurić, Erdevik, Imperator i Kovačević, saopštila je danas Razvojna agencija Vojvodine (RAV).

Oni su dodali da su se vina sa Fruške Gore i okoline prestavila sa još 440 izlagača iz 32 zemlje, dok je region Vojvodine na ovoj specijalizovanoj izložbi predstavljen prvi put.

Sanda Emini, savetnica za strane investicije u RAV-u, kaže da je bio je veliki izazov organizovati nastup, ali da su bili motivisani iz više razloga.

„Tržište alkohola je najbrže rastuće tržište na svetu, tržište Amerike je zahtevno ali veliko, njujorški sajam, namenjen isključivo profesionalnim kupcima, distributerima i agentima, dakle visoko zahtevnim profesionalni kupcima, ali Vojvodina ima vinarija koje mogu da odgovore ovim izazovima“, rekla je Emini.

Ona je istakla da su u toku sajma organizovali i Master claš – specijalizovani događaj promocije i degustacije vina.

Direktor i glavni enolog vinarije „Deurić“ Mirko Niškanović, kaže da je nastup na ovom sajmu bio dragoceno iskustvo.

Direktor vinarije „Erdevik“ i suvlasnik vinarije „Ćićateu“ Đorđe Stojšić naglašava da je važno to što su se vinari predstavljali zajedno.

„Ovo je bilo više nego dobro za nas, jer smo se pojavili kao grupa vinarija, imali smo i Master claš i zajednički štand šest vinarija, tako da smo privukli veću pažnju, bolje nego da je neka vinarija išla sama“, rekao je Stojšić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar