Galenika: U stečaj pošto nisu prihvaćeni naši predlozi

BEOGRAD – Do pokretanja stečaja u firmi „Galenika Crna Gora“ došlo je pošto nisu prihvaćeni predlozi za izmirenje obaveza po osnovu javnih prihoda i prema ključnom kreditoru, saopštila je danas „Galenika“ a.d. koja je većinski vlasnik firme u Crnoj Gori.

„Nakon privatizacije Galenike a.d. koju je kupio brazilski farmaceutski gigant EMS, novo rukovodstvo je paraleleno sa konsolidacijom i podizanjem proizvodnje u beogradskoj kompaniji iskazalo spremnost da zajedno sa Vladom Republike Crne Gore i kroz dogovor sa ostalim kreditorima iznađe način da ponovo pokrene proizvodnju u crnogorskoj fabrici“ navodi se u saopštenju Galenike a.d.

Kako je navedeno, ,,Galenika“ a.d. je predložila rešenje za isplatu obaveza po osnovu javnih prihoda kao i obaveza prema ključnom kreditoru, dok bi potraživanja same ,,Galenike“ a.d. bila u potpunosti konvertovana u kapital društva.

“ Predlog Galenike a.d. nije bio prihvaćen od strane svih kreditora, što je u uslovima kontinuirane blokade računa kompanije rezultiralo pokretanjem stečaja od strane poverioca“, saopšteno je iz Galenike a.d.

Rešenjem Privrednog suda u Podgorici stečaj u firmi ,,Galenika Crna Gora“ uveden je na predlog tamošnje Poreske uprave zbog neplaćenog duga od 2,2 miliona evra.

U Galenici Crna Gora 75 odsto udela ima Galenika a.d. a ostalo pripada državi Crnoj Gori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar