Gebrüder Weiš – 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

BEOGRAD – Gebrüder Weiš, najstarija transportna i logistička kompanija na svetu, uspešno posluje na srpskom tržištu već 15 godina i u tom periodu kontinuirano je širila portfolio usluga, a prošlu godinu završila je sa ostvarenim prometom od 28 miliona evra, saopštili su danas predstavnici te kompanije.

Danas klijentima nudi usluge drumskog, vazdušnog i pomorskog transporta, carinjenja, skladišne logistike, od nedavno i Home Delivery uslugu, a fokus će i u narednom periodu biti na dualnom obrazovanju i internoj obuci zaposlenih, rečeno je danas na predstavljaju poslovanja te kompanije.

Gebrüder Weiš je takođe jedan od pionira na tržištu Srbije sa svojim dualnim obrazovanjem u logistici.

Izvršni direktor kompanije Volfram Zenger-Vajs (Wolfram Senger-Weiš) rekao je novinarima da je ponosan što u Srbiji pružaju kompletan paket logističkih usluga visokog kvaliteta.

„To nam omogućava da rešimo sve logističke izazove za naše klijente u Srbiji i regionu“, rekao je on i dodao da je sa više od 90 lokacija u ovom regionu i već etabliranim redovnim rutama, Gebrüder Weiš vodeća logistička kompanija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Kako je rekao novinarima, još od svog dolaska na tržište Srbije 2004. godine, Gebrüder Weiš beleži stalan rast. Ima oko 250 zaposlenih, a godišnji promet se kreće između 25 i 30 miliona evra.

Kako ističe Zenger Vajs, poslovna klima u Srbiji je zanimljiva, i specifično je to što iako nije članica EU ipak sarađuje sa stranim kompanijama i privlači investitore.

„Tržište Srbije je privlačno za logističke kompanije jer je ona zbog lokacije strateški pogodna za proširenje poslovanja“, istakao je Vajs. Kompanija je uložila više od 16 miliona evra u logističke terminale, opremu, poslovne zgrade, parking prostor i nekretnine.

Danas, ovo specijalizovano logističko preduzeće zapošljava oko 250 ljudi na tri lokacije u Srbiji- Dobanovcima, Nišu, Strojkovcu kod Leskovca i nudi svojim klijentima logističke usluge na prostoru od 20.000 metara kvadratnih.

U 2018, kompanija je ostvarila promet od 28 miliona evra i realizovala oko 340.000 pošiljki. Oko 80.000 tih pošiljki Gebrüder Weiš je isporučio direktno na kućnu adresu krajnjim kupcima širom Srbije.

Velika potražnja za tom specijalizovanom uslugom je pre svega rezultat snažnog rasta e-trgovine, ističu predstavnici kompanije.

Među proizvodima koji se transportuju su veš mašine, frižideri i nameštaj (bela tehnika i mali kućni aparati)..

Pored Srbije, Gebrüder Weiš takođe nudi svoje usluge kućne dostave u drugim zemljama istočne i jugoistočne Evrope i u Austriji.

Pored osnovne delatnosti drumskog, vazdušnog i pomorskog prevoza i logistike, kompanija upravlja i nizom visoko specijalizovanih industrijskih rešenja i podružnica pod okriljem Gebrüder Weiš Holding AG, sa sedištem u Lauterahu (Austrija).

Kako je rekao regionalni mendažer za Jugoistočnu Evropu Tomas Šauer (Thomas Sćauer), odluka da dođu u Srbiju ispostavila se kao odlična jer je ona dobar „hub“ za poslovanje.

Podsetio je da je nakon osnovanja Gebrüder Weiš u Srbiji 2004, dve godine kasnije otvoreno novo predstavništvo u Beogradu, a zatim se 2007. prešlo na na novi terminal „Belgrade Office Park“.

Pre deset godina došlo je i do preuzimanja kompanije Eurocargo Srbija, istakao je on i dodao da je kompanija prošle godine u Srbiji ostvarila promet od 28 miliona evra i realizovala oko 340.000 pošiljki.

Nedavno sprovedena interna anketa u kojoj je učestvovalo oko 6.000 zaposlenih, pokazala je da je blizu 90 odsto njih ponosno što radi za Gebrüder Weiš i rado bi tu kompaniju preporučili drugima.

Danas, posle niza sprovedenih ekoloških, ekonomskih i socijalnih inicijativa, ova porodična kompanija sa 500 godina istorije takođe se smatra pionirom u održivim poslovnim praksama.

Sa više od 7.100 zaposlenih, 150 lokacija u vlasništvu kompanije i godišnjim prometom od 1,67 milijardi evra (koliko je ostvareno prošle godine), Gebrüder Weiš se ubraja među vodeće evropske transportne i logističke kompanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar