Gold gondola počinje s radom 11. januara

ČAJETINA – Zaltiborska Gold gondola počeće da radi u ponedeljak 11. januara nakon pet godina od početka radova na izgradnji te najduže panoramske gondole na svetu.

„Zlatiborska gondola biće puštena u rad u ponedeljak 11. januara, a svečano otvaranje je u četvrtak 14. januara“, objavljeno je na sajtu Opštine Čajetina.

Prva dva dana radiće besplatno, a stanovnici Čajetine moću će ca se gondolom voze samo uz ličnu kartu, ali i svi koji pokažu zahvalnice za učešće u „Zlatiborskoj mobi“.

„Za nas je ova godina bila podstrek da završio sve kapitalne investicije. Neke su trajale pet godina kao gondola, neke su započete pre tri godine, neke pre godinu dana, a neke pre šest meseci kao što je rekonstrukcija Kraljevog trga i jezera u samom centru Zlatibora“, izjavio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

On je dodao kako je cilj lokalnih vlasti da se zahvaljujući gondoli značajno poveća broj turista na Zlatiboru.

„Naš cilj jeste da u periodu od pet godina zabaležimo milion posetilaca, što automatski znači deset miliona noćanja, i to je ekstra profit za meštane Zlatibora, za investitore, a naravno i za budžete Republike Srbije i Opštine Čajetina“, kazao je Stamatović.

Prilikom usvajanja cenovnika usluga Gold gondole posebno se vodilo računa da cene karata budu prihvatljive za svakoga iako gondola mora da posluje po tržišnim principima, navodi se u saopštenju čajetinske opštine.

Tako će vožnja do Tornika i nazad odrasle koštati 1.000 dinara, karta za decu biće 550 dinara, dok će se deca do šest godina starosti voziti besplatno uz uslov da su u pratnji bar jedne odrasle osobe, precizira se u saopštenju.

Stanovnici Čajetine imaće posebne popuste, pa će karta za odrasle koštati 500 dinara, a za decu 350 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar