Građani sprečili oduzimanje vozila CarGo-a u Krnjači

BEOGRAD – Uz podršku građana sprečen je još jedan pokušaj nelegalnog oduzimanja vozila članu Udruženja „CarGo” u Krnjači, saopštilo je to Udruženje.

Veliki broj okupljenih građana uspeo da je zaustavi nelegalnu akciju oduzimanja vozila, a predsednik Udruženja, Aleksandar Vučić, kaže da je policija vratila dokumenta članu „CarGo“-a.
U saopštenju se navodi da je „nelegalna akcija oduzimanja vozila trajala oko dva sata, tako što je prikriveni islednik naručio ‘CarGo’ uslugu i naveo člana ‘CarGo’ na Pauk službu koja ga je čekala u ovom beogradskom predgrađu da nelegalno oduzme vozilo“.

Dalje se dodaje da je celom akcijom rukovodio inspektor, koji je vodio i prvu akciju oduzimanja vozila članu Udruženja Jovanu Šaroviću, kada se inspektor predstavio kao lice sa invaliditetom, te da je protov njega „CarGo“ već podneo krivičnu prijavu.

Predsednik Udruženja „CarGo“ Aleksandar Vučić, koji je došao da podrži članove Udruženja, rekao je da je dosta nasilja i rata na ulicama Beograda.

Dodao je da je ovo „samo još jedan vid pritiska na ‘CarGo’ i institucije nakon jučerašnjeg protesta taksista i njihovih zahteva da se ugasi ‘CarGo’.

„Ovo je zaista nečuveno. Nasilje nije rešenje. Beograd treba da bude grad mira i dijaloga, a ne nelegalnog oduzimanja vozila na ulicama. Kakva se poruka šalje građanima koji samo pošteno žele da rade svoj posao, ljudima koji žele da dobiju pomoć na putu, svima nama koji želimo da živimo u normalnoj atmosferi”, upitao je Vučić.

Iz „CarGo“-a su naveli da je ovo šesti pokušaj oduzimanja vozila, a da je do sada policija oduzela četiri vozila člana Udruženja, i da ih još uvek nije vratila iako, kako kažu, nema zakonsko pravo da ih drži.

Prema njihovim rečima, „taksisti su ti koji vode institucije, što su pokazali i nedavnim nasilnim upadom u saobraćajnu inspekciju“.

„Njihova samovolja ne sme da vlada ulicama Beograda. Oni pritiskaju institucije, ucenjuju i prete i neće stati dok se ne ugasi ‘CarGo’”, rekao je Vučić, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar