Grčka i dalje zatrpana đubretom

Grčka do daljnjeg ostaje zatrpana tonama đubreta sem ako u pomoć ne priskoči vojska i specijalne jedinice! Na temperaturi od 40 stepeni smrad se širi atinskim ulicama, postoji realan strah od epidemije, sanitarne ekipe na najugroženijim mestima u centru prskaju gomile otpada dezinfekcionim sredstvima.

Zaposleni u grčkoj službi gradske čistoće su stupili u jednodnevni štrajk, a na ulice glavnog grada Grčke na proteste su izašle stotine demonstranata sa namerom da glavno okupljanje bude pred zgradom parlamenta. To je, kako kažu predstavnici sindikata zaposlenih u gradskoj čistoći, još jedno upozorenje na njihovu rešenost da istraju do kraja u zahtevima da novi kolektivni ugovori obuhvate sve zaposlene bez delimičnih rešenja koja bi, kako strahuju, mnoge mogla da ostave bez posla.

Ukoliko danas ne bude nikakvog dogovora, ukoliko štrajk koji traje već 12 dana bude nastavljen, vlada se sprema da aktivira plan „B” i da do nedelje raščisti đubre. Kako je saopštio vladin predstavnik za štampu, na ulice će izaći vojska i sanitarne ekipe.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

đubregrcka
Komentari (0)
Dodaj komentar