HTEC akvizirala Mistral Tećnologies iz BiH

BEOGRAD – HTEC Grupa akvizirala je jednu od najvećih tehnoloških kompanija iz BiH Mistral Tećnologies i tako sa skoro 600 zaposlenih postala najveća tehnološka kompanija u toj državi.

HTEC Grupa saopštila je da sada ima više od 2.000 stručnjaka, koji rade na razvoju digitalnih proizvoda i rešavanju najtežih inženjerskih izazova za vodeće svetske kompanije.

HTEC je globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, a pridruženi Mistral je, kako se navodi u saopstenju, kompanija sa impresivnim portfolijom klijenata.

HTEC Grupa, osnovana u Beogradu 2008. godine, sa sedištem u San Francisku i sa više od 20 razvojno-tehnoloških centara širom Jugoistočne Evrope, strateški ulaže u organski rast i razvoj najboljih stručnjaka u ovom regionu.

Osnivač i generalni direktor HTEC Grupe Aleksandar Čabrilo objasnio je da je akvizicija kompanije Mistral deo ambicioznog cilja izgradnje najveće tehnološke kompanije i najboljeg mesta za rad talenata u regionu, što su i bile polazne osnove sinergije sa vlasnicima Mistrala.

“Njihova posvećenost ljudima i građenju prilika za svoje timove, samo će dodatno da dobiju na snazi kao deo većeg tima sa ogromnim spektrom zanimljivih klijenata i tehnologija“,poručio je on.

Osnivač i generalni direktor Mistrala Mersed Čamdžić rekao je da je u donošenju odluke da postanu deo HTEC Grupe presudilo omogućavanje talentima da rade na globalno najizazovnijim inženjerskim projektima uz stalni profesionalni razvoj.

„Odlučili smo se za ovo partnerstvo kako bismo pružili HTEC Grupi podršku za nastavak građenja fantastičnog okruženja za rad IT zajednice u ovom regionu i kako bismo omogućili našim inženjerima rad na novim i izazovnim projektima za klijente sa Fortune 500 liste“, rekao je on.

Dodao je da Mistral ima dvanaest godina iskustva, preko 300 zaposlenih, višestruko nagrađivano radno okruženje i preko 30 renomiranih klijenata.

„Spremni smo za novu fazu rasta kroz strateško partnerstvo sa HTEC Grupom”, zaključio je on.

Saopšteno je da će kompanije zajedno da rade da kroz ovo partnerstvo pruže što veću dodatnu vrednost klijentima, zaposlenima i zajednici u kojoj posluju.

Cilj je i da zajedno obezbede priliku još većem broju talentovanih stručnjaka iz Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona, da grade globalno konkurentne karijere.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar