Huavej: Nastavićemo da pružamo usluge ažuriranja

BEOGRAD – Kompanija Huavej je poručila danas korisnicima njenih mobilnih telefona i tablet računara da će im usluge ažuriranja i ubuduće biti dostupne, a povodom vesti da je Gugl prekinuo saradnju sa njima i da im je uskratio licencu za korišćenje Android operativnog sistema.

„Huavej će nastaviti da vrši postprodajne usluge i sigurnosna ažuriranja na svim postojećim Huavej i Honor pametnim telefonima i tablet računarima koji su prodati ili se još uvek nalaze na zalihama na globalnom nivou“, navodi se u saopštenju kompanije, dostavljenom Tanjugu.

Dalje se podseća da je Huavej „značajno doprineo rastu i razvoju Android sistema širom sveta“.

„Kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo sarađivali sa njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosistem koji bi koristio i korisnicima i industriji. Nastavićemo sa izgradnjom sigurnog i održivog softverskog ekosistema, kako bi pružili najbolje iskustvo za sve korisnike širom sveta“, piše u saopštenju.

Gugl se takođe oglasio ovim povodom ističući da se „pridržavaju zahteva i prate dalji razvoj situacije“.

„Za korisnike naših usluga, Gugl Plej i Gugl Plej Protect će nastaviti da funkcionišu na postojećim Huavej uređajima“, navedeno je u saopštenju Gugla.

Identična uveravanja su korisnicima Huavejevih telefona uputili i iz Androida o daljim koracima koje će preduzeti po pitanju nedavne odluke američke vlade o stavljanju Huaveja na „crnu listu“.

„Uveravamo vas da će, iako se pridržavamo svih zahteva američke vlade, usluge kao što su Gugl Plej i Gugl Plej Protect nastaviti da funkcionišu na postojećim Huavej uređajima“, poručili su iz Androida.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar