IKEA razvojni projekat, zaposliće 300 ljudi u Srbiji

IKEA je razvojni projekat ne samo za Beograd, Mladenovac i Sopot, već i za Smederevo, Smederevsku Palanku, Požarevac, sve do Velike Plane, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić i obećao da će biti još investicija u tom regionu.

IKEA u Srbiji trenutno zapošljava 50 ljudi, u januaru i februaru raspisaće konkurs za još 250, a u toj kompaniji kažu da se na prethodnom konkursu prijavilo više hiljada ljudi.

Vučić je rekao i da je IKEA zainteresovana da kupi još neke pogone u Srbiji, ali da o tome ne može sada da govori.

„Hoće da uđu u, za nas, jedan važan pogon jedne srpske kompanije i o tome razgovaraju sa Vladom Srbije. Bili bismo srećni da se to uspešno okonča“, rekao je Vučić.

On je čestitao radnicima angažovanim na izgradnji prve robne kuće IKEA u Srbiji, kod Bubanj potoka, a priča o IKEI je, kako je primetio, priča o našem neuspehu, ali i neodustajanju i konačnom uspehu.

„Priča o IKEI je priča koja govori da kasnimo 25 godina za zemljama istočne Evrope, ali kad smo odlučili da se ponašamo odgovornije, pokazalo se da možemo polako ali sigurno sve ostale da pristižemo“, poručio je Vučić.

Prva robna kuća kompanije IKEA u Srbiji trebalo bi da bude otvorena do leta 2017, što potvrđuje i regionalni Direktor za razvoj te kompanije u Jugoustičnoj Evropi Vladislav Lalić, navodeći da radovi napreduju dve nedelje brže od plana, te da se otvaranje može očekivati sredinom godine, već u junu.

Ističući dobru saradnju s Vladom Srbije i Gradom Beogradom, Lalić je novinarima nakon obilaska radova s premijerom ponovio da se očekuje da objekat robne kuće i pripadajuća infrastruktura budu završeni do kraja maja nakon čega će uslediti i otvaranje, dodajući da je u toku i izmeštanje naplatne rampe Bubanj potok.

Kako je rekao robna kuća će biti izgrađena po najsavremenijim standardima održivog razvoja, a koristiće se određena iskustva u gradnji po prvi put u ovom delu Evrope.

Inače, upitan s kojim dobavljačima IKEA sarađuje za sada, Lalić je rekao da koriste jednog dobavljača iz Srbije, to je firma iz Chuprije, ali da su otvoreni za razgovore sa svim srpskim firmama koje žela sa njima da sarađuju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ikea
Komentari (0)
Dodaj komentar