Inovacije kineskih brendova postavljaju nove potrošačke trendove

Da li ste ikada kupovali hranu za mačke napravljenu od mesa goluba? Ili probali lizalicu koja može da peva?

To su, kako piše Sinhua, samo neki od inovativnih kineskih proizvoda koji bi vas mogli oduševiti. Zahvaljujući kontinuiranoj nadogradnji proizvodnog sektora i naletu inovativnih ideja, mnogi kineski proizvodi su poslednjih godina postali pokretači trendova na potrošačkom tržištu.

Na Boao forumu za preduzetnike 2022. održanom u južnoj kineskoj provinciji Hainan, kineski preduzetnici i stručnjaci razgovarali su o tome kako inovacije domaćih brendova mogu izazvati nove talase domaće potrošnje.

„Hrana za mačke se obično pravi od piletine, govedine ili ribe. Mi smo prvi proizvođač koji je napravio hranu za mačke od mesa mladih golubova da zadovolji ukus mačaka“, rekao je Đin Guoćing, izvršni direktor JIA PETS, proizvođača hrane za kućne ljubimce.

Tokom ovogodišnjeg šopinga za Dan samaca, prodaja domaćih proizvoda je značajno porasla. Više od polovine od 102 brenda sa prometom od preko 100 miliona juana (oko 14 miliona američkih dolara) u prvom satu prodaje bili su domaći.

Dok su sticali popularnost među kineskim potrošačima, mnogi domaći brendovi su se otisnuli na prekomorska tržišta i tamo stekli jake sledbenike.

Amos, inovativni proizvođač slatkiša u Kini, prodao je svoje proizvode u više od 50 zemalja i regiona, uključujući Sjedinjene Države, Kanadu i Japan.

Amosove „4-dimenzionalne“ gumene bombone su postale trenutni hit, a njihova lizalica može da „peva“ u ustima.

Ma Enduo, osnivač kompanije Amos, rekao je da su inovacije i brendiranje ključ uspeha kompanije, a Amos u potpunosti poštuje prava intelektualne svojine u inovacijama.

Izveštaj koji su prošle godine zajednički objavili internet gigant Baidu i istraživački institut People.cn pokazao je da je interesovanje Kineza za domaće proizvode poraslo za 528 odsto u poređenju sa periodom pre 10 godina.

Poboljšanje kvaliteta i brendiranje dali su podsticaj domaćim proizvodima u različitim sektorima, uključujući odeću, automobile i kozmetiku, pri čemu je njihova popularnost prošle godine bila trostruko veća od popularnosti proizvoda iz inostranstva, navodi se u izveštaju.

„U budućnosti, stalne inovacije u proizvodima i uslugama kako bi se zadovoljili zahtevi i stvorili novi, biće ključ za dugoročni razvoj domaćih proizvoda“, rekao je Vang Jun, istraživač sa Kineske akademije za makroekonomska istraživanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar