Inspekcija obustavila radove u Ulici Kneza Miloša

BEOGRAD – Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove doneo je rešsenje kojim je obustavio dalje radove na objektu u Ulici kneza Miloša, na parceli bivše Ambasade SAD, a rešenje se odnosi na radove na zaštiti iskopa temeljne jame i susednih objekata i zabrana obavljanja radova važiće dok se ne ispune sve potrebne mere.

Neposredno po saznanju da se na gradilištu dogodila nesreća sa smrtnim ishodom, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršio je inspekcijski nadzor i utvrdio da investitor poseduje građevinsku dozvolu i potvrdu o prijavi radova koju je izdao Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, navedeno je u sapštenju Sekretarijata.

Ustanovljeno je i da nije obezbeđen zakonom propisan projekat za izvođenje radova na gradilištu, kao i da se ne vrši propisano osmatranje tla i objekata.

Zbog ovih će propusta biti preduzete zakonom propisane kaznene mere protiv svih odgovornih lica, navedeno je u saopštenju, a građevinski inspektor će uputiti prijavu i Inženjerskoj komori Srbije koja je nadležna da utvrdi da li su odgovorna lica na gradilištu povredila profesionalne standarde i normative.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar