Investiciona aktivnost obazriva, BELEX indeksi „zeleni“

BEOGRAD – Obazriva investiciona aktivnost obeležila je poslednji trgovački dan u nedelji na domaćem tržištu akcija, a BELEX indeksi su ostali na pozitivnoj teritoriji u odnosu na četvrtak.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 6,1 milion dinara (nešto manje od 52,3 hiljade evra).

Indeks BELEX15 je mirovao na 778,88 poena, dok je u odnosu na prošlu sedmicu u plusu za više od trećine procenta, a BELEXlajn se popeo za 0,1 odsto, na 1.649,73 poena, ali je u poređenju sa prošlom nedeljom slabiji za 0,1 procenat.

Najtrgovanija akcija je bilo saobraćajno preduzeće Lasta s prometom od preko 0,6 miliona dinara, uz porast cene od oko 0,3 odsto, na 1.103 dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije „Filip Moris“ zadržala se na nivou od 6.900 dinara, uz realizaciju od 0,2 miliona dinara, dok je akcija „Dunav osiguranja“ ostvarila trgovanje ispod 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.625 dinara.

Na MTP tržištu su obavljene dve blok transakcije akcija kompanije Imos iz Šida, koja se bavi proizvodnjom, trgovinom i uslugama u industriji metala.

Vrednost prve transakcije u blok trgovanju Imosa iznosila je blizu 1,8 miliona dinara, a druge 2,9 miliona dinara.

Akcije drugih preduzeća u redovnom trgovanju na MTP platformi imale su slab učinak.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 2,75 posto, u kupovini 2,02 procenta, a u prodaji 3,48 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar