Iskoristite vaučere za osveženje kroz S. Makedoniju

BEOGRAD – Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović pozvao je sve koji putuju na odmor u Grčku da iskoriste vaučere za kafu i osveženje koje će dobiti od Republičkog saveta za bezbednost saobraćaja u Severnoj Makedoniji i odmore se tokom putovanja.

On je objasnio da su se makedonske kolege uključile u akciju Agencije „Vozi odmoran“ tako što na graničnim prelazima i odmorištima dele vaučere za kafu i različite vrste osveženja kako bi vozači pravili pauze i putovali bezbednije.

„Uključile su se kolege iz Makedonije, što je izuzetno bitno jer je kampanja namenjena svima koji putuju na duga putovanja, a veliki broj naših građana putuju krozu Severnu Makedoniji odlazeći na letovanje u Grčku. Pozivam ih da, ukoliko dobiju neke vaučere za kafu i osveženje od kolega u Makedoniji, to iskoriste na njihovim odmorištima“, rekao je Stamatović gostujući na TV Pinku.

Podsetio je da je preporučljivo da se na svaka dva sata putovanja pravi pauza, kako bi vozači mogli odmorni i koncentrisani da nastave vožnju.

Stamatović je napomenuo da je umor jedan od najčešćih razloga saobraćajnih nesreća, uz neprilagođenu brzinu i alkohol i umot i pad koncentracije.

On je preporučio da se na dalje destinacije putuje danju, zato što je naš organizam navikao da je aktivan tokom dana, a da noću odmara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar